Saturday, January 20, 2007

Vasemmistoliitto - oikeasti vasemmalla

Tänään Vasemmistolliitto avasi eduskuntavaalikamppanjansa Helsingissä Kaapelitehtaalla. Kun saavuin paikalle professori Markus Jäntti piti puheenvuoroa täydelle salille. Jäntti selvitti verouudistusten vaikutusta kansantalouteen ja oli huolissaan yksinhuoltajien täydellisestä putoamisesta köyhyyteen. Jäntti korosti myös julkisten palveluiden toimintaa ja sanoikin hyvin voimakkaasti, että Suomeen pitäisi perustaa 200 000 uutta työpaikkaa julkiselle sektorille. Suomi on jäänyt auttamattoman jälkeen muista pohjoismaista julkisen sektorin toiminnassa. Hyvinvointiyhteiskunnan perusta on hyvin toimiva julkinen palvelutuotanto. Minua tietysti ilahdutti, kun juuri olin muotoillut lehtimainoksiin sloganin "Muuta suuntaa - julkiset palvelut kunniaan".
Tilaisuus jatkui puheenjohtajamme Korhosen puheella vaaliteemoista. Taputukset katkaisivat usein puheen, sillä yksimielisyys oli selkeää. Korhonen on hyvä puhuja ja osaa yksinkertaistaa vaikeatkin asiat. Jäntin puheenvuorossaan esille nostamat talouspoliittiset asiat saivat Korhosen puheessa muodon, jota käytämme vaalityössä.
Kansanuutiset täytti samassa tilisuudessa 50-vuotta. Seminaarissa pohdittiin nuorten suhdetta sanomalehteen. Osa näki netin uhkana, osa ei. Itse kuulun porukkaan, joka uskoo, että netin kautta nuorison hinku lukemiseen lisääntyy. Pitää vain kertoa asiat muodossa, mikä on oikeaa kieltä ja asiaa. Tärkeintä olisi muistaa, että oikean tiedon välittäminen on tärkeintä, muoto ei niin tärkeää.
Naistenhuone kruunasi tilaisuuden. Emma Pajun upea esitys taas kerran oli koskettava. Hauskat jutut naisten nettivastauksista antoi hyvän kuvan puolueemme naisten ajatusmaailmaasta. "Vasemmistonainen ei koskaan suostu nuolemaan porvarin kulkusia" sai suurimmat aplodit. Kaikki me edustajat jouduimme lapuin vastaamaan kysymyksiin, jotka oli poimittu nettikoneista. Yksimielisiä olimme. Todella hieno tunnelma ja tekemisen maku.
Voi että, jouduin lähtemään takaisin Turkuun ennen illan jameja. Ehdin kuitenkin kuulla Kuubalaisia rytmejä ja katsoa tovereiden hienoa tanssia. Heti huomasi, että Vasemmistoliitolla on parhaat bileet!

Oli todella tärkeää osallistua tilaisuuteen ja saada jutella toisten ehdokkaiden kanssa. Innolla junassa luin toisten, etupäässä helsinkiläisten vaalilennäkkejä. Usko hienoon kamppanjaan kasvoi. Slogan "oikeasti vasemmalla" sai kaikkien varauksettoman hyväksynnän.

No comments: