Tuesday, October 28, 2008

Valtuuston kyselytunti - vastaustuntia ei ollut

Olen istunut valtuustossa nyt kohta neljä vuotta. Aina silloin tällöin on valtuutettujen kyselytunteja. Harvoin kylläkin. Eilen maanantaina oli kyselytunti kaupunginjohtajan esittämästä talousarviosta.

Tein kysymyksen Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan määrärahan toimintakulujen alentamisesta. Kapupunginjohtaja on esittänyt, että määrärahaa alennetaan 900.000 €. Myös investointimäärärahaa vähennetään. Tilanteen tekee ongelmalliseksi se, että Turku on aluepelastuslautakunnassa vain n. 40% osuudella. Turun päätös vaikuttaa myös muihin kuntiin. Kysyin kaupunginjohtajalta, että onko hän tietoinen tämän vähennyksen vaikutuksesta turkulaisiin. Luettelin vaikutukset: ei sijaisia, ylityökielto, palkkojen eriarvoisuuden korjausta ei tehdä, Jaanin paloaseman sulkeminen. Pahinta on tavoiteajan nouseminen 6 min. 10 minuuttiin. Siis paloauto tulee vasta 10 minuutin päästä hälyytyksestä. Kaikki tiedämme, että tämä ei ole tätä päivää. Ministeriön ohjeet myös ovat 6 minuuttia.

Tein siis kysymyksen, että tietääkö kaupunginjohtaja tämän. En saanut vastausta. Jouduin kysymään asiaa kolme kertaa. Vastauksen antoi talousjohtaja, mutta hän puhui vain investointirahoista. Lopulta jouduin kysymään: onko iljaisuus myöntymisen merkki? Hiljaisuus jatkui.

Kaupunginjohtaja siis tietää, mitä määrärahan supistaminen tarkoittaa. Huolestuttavaa.

No comments: