Saturday, October 25, 2008

Politiikka on paras dekkari, minkä tiedän

Tänään oli torilla tosi hulina. Ihmisiä oli vaunun edessä mustanaan. Ehdokkaita oli paikalla todella paljon. Todellakin, turkulaiset haluavat tietää ketä äänestää. He vaivautuvat paikanpäälle haastattelemaan vaalikoneissa tai mainoksissa ehdotettua ehdokasta. Itselle tuli myös paljon tutuja ja niitä, jotka halusivat kertoa tehdystä äänestyspäätöksestä. Mieleen jäi Islannista Turkuun muutanut mies, jonka kanssa nopeasti saimme vaihdettua käsityksiä kansojemme tavoista. Oli rohkaisevaa kuulla, että hän oli löytänyt minut nettisivujeni kautta.

Iltapäivällä kuuntelin luentoa "moderni yksinäisyys" yhdessä työtovereideni kanssa. Kyllä, tässä tietoyhteiskunnassa ja helpon yhteydenoton yhteiskunnassa yksinäisyys lisääntyy. Me emme enää kohtaa ihmistä. Vaalityössä on tärkeää, että jokainen kohdataan. Itse katson, että politiikan tärkein tehtävä on kuunnella ja kohdata ihminen. Poliitikkojen on lähdettävä torille ja katsottava kaupunkilaisia silmiin. Itse pidän juuri tästä osasta politiikka. Jokainen ehdokas on kuin pieni tarina, jännittävä ja yllätyksellinen. Jokaisen asia on tärkeä. On todella mukavaa, että kokeneena poliitikkona pystyy myös antamaan vastauksia ja neuvomaan palveluiden käytössä.

Nyt nukkumaan ja keräämään voimia huomiseen. Illalla pitää jaksaa kuunnella loppuun asti kaikki tulokset. Todella jännittää. Mitä vain voi tapahtua. Politiikka on paras dekkari.

No comments: