Thursday, October 9, 2008

Nyt alkoi vaippasota !! Olen valmiina.

Tyrmistyneenä luin aamulla sanomalehteä. Joko taas ollaan nuorten perheiden kimpussa. Pyydän nöyrimmästi anteeksi lapsenlapseltani, että aikuiset ei yhtään ajattele, mikä on tärkeää. Samalla kun kaupunginhallituksessa ja valtuustossa huudetaan nuorten perheiden perään, niin toisaalla lyödään kakkavaipalla.

Olen nyt jutellut sekä päivähoidon johtajajan, että terveystarkastajan kanssa asiasta. Todellisuudessa ei asiaa ole edes pohdittu. Joku oli kysynyt, että pitääkö henkilökunnan huolehtia kestovaippojen pesusta? Kysyttiin terveystarkastajalta, joka kauhistuneena antaa lausunnon. Kukaan ei ole selvittänyt kuinka paljon näitä kestovaippojen käyttäjiä on. Ei myöskään tapoja, joita on tähän asiaan kehitetty. Ei tämä ole mikään uusi asia. Pienellä pohdiskelulla ja yhteisellä sopimisella olisi varmaan päästy parempaan tulokseen. Nyt Iltasanomat riekkuu taas Turun päätöksentekoa. Minun sähköposti laulaa ja tekstiviestiosasto on pullollaan. En minä ole mitään päättänyt. Näin käy nykyisin, kun virkamies käyttää valtaa ja antaa keskustelematta asian julkisuuteen.

Kyllä kierrätys ja ekologinen elämäntapa on tätä päivää. Ei pidä ajatella, että julkinen palvelutuotanto jää sen ulkopuolelle. Pitää olla hyvin perusteltu syy tehdä päätös, joka lisää meidän maapallon kuormaa. Tässä perustelu on hygienia. Olen sairaalassa työssä ja täällä pähkäillään sairaalabakteerien kimpussa, kun on liian hygieenistä.

Toivon, että tässä asiassa tehdään nyt uusi mietintä. Kartoitetaan käyttäjät ja neuvotellaan Kestovaippayhdistyksen kanssa niistä toimista, mitä pitää tehdä. Tämä on myös talouskysymys. Perheet ovat investoineet kestovaippohin ja kuvitelleet ne pitkäikäisiksi. Ei ole oikein, että nyt investointi tehdään turhaksi.

Toivon sydämestäni, että lapsenlapseni voisi aloittaa turkulaisessa päiväkodissa ja oppia heti vauvasta tavan suojella maapalloa saasteelta.

No comments: