Wednesday, February 28, 2007

Samperin Siimes

Vasemmistoliiton vaalitentti päättyi juuri Ylen 1:ssä. Kuinka voi olla, että Siimes vielä pystyy vaikuttamaan suomalaiseen toimittajaan. Olisin toivonut, että kaksi maineikasta ja ajattelevaa toimittajaa keksisi muuta puhuttavaa vaalitenttiin kuin Siimes. Eniten olen pettynyt Korvolaan, jonka lausahdukset olivat kuin vappulehdestä. Siimeksellä oli hyvä mediasilmä ja sillä hän ratsastikin aina iltaruskoon saakka, mutta että setät ei päästä irti ihannetytöstään.

Vasemmistoliiton ohjelma sisältää paljon asioita, joita olisi voinut nostaa esille ja jopa piikitellä. Olin itse puoluevaltuustossa vaaliohjelmatyöryhmän puheenjohtaja ja tunnen ohjelman hyvin. Olin nyt pettynyt, kun joitain mielestäni ohuita ja ristiriitaisiakin kohteita ei arvon toimittajat olleet huomanneet. Tärkeää oli laulaa samaa laulua, jota on jo vuosia veisattu: Vasemmistoliitto riitelee. Arvonsa tuntevat toimittajat voisivat jo muuttaa suuntaa ja keskittyä puolueen sanomaan.

Korhonen ja Sirnö pärjäsivät kohtuulliseti. Martin tapa puhua partaansa ja Sirnöön ainainen nauraminen oli kohtuurajoissa. He puhuivat asiaa, sitkeästi, asiattomuuksista piittaamatta. Selkeitä linjauksia saatiin myös lausuttua. Tinkimättömyys olisi voinut tulla enemmän esille. Ei hallitukseen mennä mummoa myymällä.

Oikeasti vasemmalla tuli kyllä selväksi.

No comments: