Monday, February 5, 2007

Kokoomus ei kestänyt Vasemmistoliiton tukea

Jääkö Kaskenmäki ilman kaidetta?

Tänään kaupunginhallitus valmisteli valtuustolle tulevia asioita. Listalla oli valtuutettujen tekemien aloitteiden käsittely. Me Vasemmistoliiton edustajat havaitsimme, että Kokoomuksen Maria Puhakka ja Niko Altonen olivat tehneet mielestämme toteuttamiskelpoisen aloitteen. He ehdottivat aloitteessaan, että Kaskenmäkeen laitettaisiin kaide.

Ikääntyvän ihmisen on varsinkin liukkaalla mahdotonta käyttää tätä kulkureittiä, kun mistään ei saa tukea. Tämän kaltaiset kaupungin turvallisuuteen liittyvät seikat pitäisi mielestämme pikaisesti korjata.

Ehdotin ja jäsen Rauno Artesola kannatti, että aloite palautetaan ympäristötoimeen toimenpiteitä varten. Mielestämme ympäristötoimen selvitys siitä, että kaide laitetaan muurin uusimisen yhteydessä ei ollut riittävä.

Ehdotuksemme jälkeen jäsen Seppo Lehtinen epäili kaiteen rakentamisen järkevyyttä ja piti parempana, että odotetaan muurin korjausta.

Mielestäni muurissa ei ole siinämäärin vikoja, että sitä lähivuosina tultaisiin uusimaan, eikä kaide estäisi muurin uusimista.

Puheenjohtaja tulkitsi Lehtisen puheenvuoron siten, että esitys ei mene yksimielisesti. Suoritettiin äänestys, missä esim. Kokoomus äänesti oman puolueensa tekemää valtuustoaloitetta vastaan.

Nyt kysyn: eikö tässä kaupungissa ole luvallista tehdä järkeviä päätöksiä? Yhdestä kaiteestakin saadaan poliittinen kysymys. Kaskenmäki jää nyt ilman kaidetta, vain siksi, että Vasemmistoliitto kannatti Kokoomuksen tekemää aloitetta, eivätkä he itse. Toivonkin, että Kokoomus järkiintyy ennen seuraavaa valtuuston kokousta.

No comments: