Saturday, March 17, 2007

Vaalit plakkarissa

Upea päivä tänään räntäsateessa. Lähdin jo ajoissa vaalityöhön, koska pidän torityöstä. Aamulla ovat liikkeelä pirteät ihmiset, jotka haluavat jutella. Mikko jo paisteli lettuja, toiset kyhäsivät telttojaan ja tekivät aluevaltauksia. Meidän telttaa ei kuulunut. Olisi ollut kiva päästä suojaan sateelta tunnin päästä, mutta ketään ei näkynyt. No, vanhat puolueketut tiesivät, että ryntäys on klo 11-12.30. Tieto piti paikkansa. Kyllä lämpeni kastunutkin ehdokas, kun kansaa tuli joka puolelta. Uskomatonta!

Päivä kului tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Sade ei enää tuntunut missään. Jonot soppalla ja letuissa kohtaavat virran, joka tulee torin asiakkaista. Siemeniä, tulitikkuja huulirasvaa ja pyykkipoikia meni kaupaksi kaikille. Pyykipojat vai loppui. Kaikki melkin 1000 pyykkipoikaa löysi kotinsa. Tiesin, että jotain oli jäänyt kotiin ja soitin pojalleni: "tuo kaikki pyykkipojat, mitkä löydät". Poika saapui kolmen tunnin päästä, etsittyään kaikki komerot. Tori oli jo tyhjentynyt. No, kokeilimme sosiologiopiskelijan kykyjä kävelykadulla. Joo, minä tottuneesti pysäytin äänestäjiä ja poika jutteli opiskelijatovereiden kanssa. Päädyimme luukutukseen. Jäljellä oli n. 300 esitettä, joille piti löytää luukku.

Kun kaikki esitteet oli jaettu, menimme kauppaan hakemaan ritilöille seuralaisia. Heti kohta tapasimme RKP:n valtuutetun Hummelstedtin, joka viime kunnallisvaaleissa ennusti äänisaaliini täysi oikein ja menin valtuustoon. Nyt puristin häneltä ennusteen vain huvin vuoksi. Ehkä se ei ollut reilua, mutta kuitenkin kiinnostavaa. Pitkän pohdiskelun ja silmiin katsomisen jälkeen hän ennusti minulle yli 4000 ääntä (muistaakseni 4722), siis yli viisinkertaista. Huh!

Hienoa tässä oli se, että henkilö, joka on nähnyt politiikkaani kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa uskoo minuun. Tuntui huikealta. On mukava mennä nukkumaan ajatuksella, että poliittiset ystäväni yli puoluerajojen arvostavat minua. Huomenna on jouluaato ja pitkä sellainen.

Olen kiitollinen siitä, että minua arvostetaan muiden poliitikkojen parissa, mutta tärkeintä on äänestäjien arvostus. Mikään muu ei muuta tätä maata oikeudenmukaisempaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan, kuin äänen antaminen Vasemmistoliitolle. Meillä on hieno joukko erilaisia ihmisiä ehdokkaina. Me kaikki tarvitsemme äänen, vai yhden jokaiselta. Kiitos!

No comments: