Monday, March 5, 2007

Turussa kaikki seis

Eduskuntavaalit on lähellä. Tämä näkyy siinä, että kaupunginhallituksen puheenjohtajalla on nyt paljon töitä. Pitää järjestää lisää vaalimainoksia ostetuille paikoille, pitää laatia suuria mainoksia lehtiin, juhlia tarjoiluineen nuorisolle ym. No, onhan varapuheenjohtaja. Hänelläkin on kiireitä. Pitää seistä Prisman pihalla, jakaa soppaa Kaarinan torilla ja pistäytyä vanhainkodissa. No, onhan virkamiehet. Heidät on valjastettu nokkapoliitikkojen vaalityöhön, elleivät itse ole ehdokkaana. Kaupunki siis seisoo paikoillan ja odottaa, että kiireet laantuu.

Ensi viikolla on kaupunginvaltuuston kokous, minkä listalle on ehditty saada yksi oikea asia: Nummen koulun nimen muuttaminen Nummenpakan kouluksi. Tätä nimenmuutosta varten koko valtuustolle maksetaan kokouspalkkiot, kun ei olla ehditty valmistella juuri muutakaan.

Vakavimmasta päästä on Turun kaupungin henkilöstösuunnitelman lähteminen maata kiertävälle radaalle. Asiaa on nyt siirretty kokouksesta toiseen. Huonosti valmisteltua asiaa palautetaan, kun aina löytyy virheitä tai epäselvyyksiä. Asian käsittely voisi tuoda huonoa mainetta ehdokkaille, parasta että odotetaan. Kyseessä on kuitenkin esimerkiksi vanhustenhuollon kiireesti kaipaamat toimet. Rahaa säästyy, kun päätöksiä ei tehdä. Kukaan ei ajattele vanhusta, joka odottaa työntekijää syöttämään tai viemään vessaan.

No comments: