Monday, February 14, 2011

Kerttulin koulusta seuraava musta aukko

Kerttulin koulu on toiminut alakouluna aina vuodesta 1912 lähtien. Tässä koulussa ovat saaneet ensimmäiset sivistyksen simenet lukuisat turkulaiset mm. entinen presidenttimme Mauno Koivisto. Tämä koulurakennus saneerattiin juuri ja kauniit puhtaat tilat ovat ilo. Rakennus on suojeltu merkinnällä SR-4.

Turun kaupunginvaltuusto teki valtavan laajan kouluverkkopäätöksen vuonna 2009. Tähän osaltaan kuului Aurajoen, Kupittaan ja Kerttulin koulujen lakkauttaminen. Kertulin koululle suunniteltiin uutta käyttöä lukiona. Kerttulin alakoululle ei silloin ollut selkeää suunnitelmaa. Tällöin myös tilastot syntyvyydestä ennustivat toista, kun tänäpäivänä on totta. Alkoi melkoinen temmellys. Kuka vain huikeamman ehdotuksen kertoi, sitä ryhdyttiin suunnittelemaan, vaikka esim. kaava olisi esteenä. Huikein oli Kupittaan puistoon rakennettava koulu. Ideahan oli hieno, koska juuri viereen valmistui pienten lasten perheille sopivia asuntoja.

No, tänään on päätettävänä Kerttulin lukion hankesuunnitelma. Tähän historialliseen alakouluksi rakennettuun kouluun tungetaan nyt 550 lukiolaista. Kaikille ei riitä paikkaa ruokailla, mutta ehkä siihen lähelle tulee menestyvä pikaruokapaikka. Kenellekkään ei ole parkkipaikkaa ei henkilökunnalle taikka oppilaille. Liikenne mäellä tulee olemaan täydellinen sirkus. Ehkä linja-auton käyttöpakko menee perille?

Itse mietin, että voiko jonkun järjettömän hankkeen pysäyttää. Tässä kaupungissa kun on jo tehty riittävästi rakennusmöhläyksiä. Edellisen päätöksen jälkeen tilanteet ovat muuttuneet monelta osin. Eikö enää voi tehdä uudelleenarvioita? Ei, sanovat muiden puolueiden edustajat. Itse kuitenkin haluan uskoa järkevien päätösten voittoon.

No comments: