Sunday, February 20, 2011

Kansallispuisto - kalastuspuisto

Miten väärä informaatio saadaan käännettyä oikeaksi?
Noin vuosi sitten levisi Varsinais-Suomessa moniste, jonka nimi oli yksinkertaisesti Kalastuspuisto. Monisteessa käytiin läpi kalastuspuiston toimintaan liittyviä asioita. Moniste oli asiantuntemuksella tehty, mutta siinä ei ollut tekijöiden nimiä, eikä päivämääriä. Monisteessa ei myöskään käynyt ilmi, että se oli laadittu kansallispuistohanketta vastaan. Tätä monistetta jaettiin mm. Varsinas-Suomen maakuntahallituksen jäsenille.
Maakuntahallistus ottikin myöhemmin myönteisen kannan kalastuspuiston suuntaan, keskustelematta juurikaan kansallispuiston mahdollisuuksista. Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakuntahallitusten yhteisessä kokouksessa asiasta ei juurikaan puhuttu, vaan päätökseksi tuli, että Satakunta "saa tehdä mitä haluaa". Ovi kalastuspuistolle oli auki.
Uudenkaupungin lehdet ovat olleet täynnä kalastuspuistoa puolustavia kirjoituksia. Paikallisesti on järjestetty tilaisuuksia kalastuspuiston puolesta, joissa ainakin kaksi Kokoomuksen kansanedustajaa on nähty pyörivän. Onko ollut kyseessä väärän tiedon välitys? Ehkä ei, mutta oman edun nimissä ei ole kerrottu totuutta kansalispuistosta. Tätä nimitetään politiikaksi tänä päivänä.
Asia on tulossa pian eduskuntaan. Nyt on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu. Hallitus on antanut yksimielisen päätöksen kansallispuiston puolesta. Kokoomus on hallituspuolue. Kansallispuisto tulee myös Uudenkaupungin saaristoalueelle. Miten "väärä informaatio" kytketään nyt pois Uudenkaupungin saaristolaisista? Toivottavasti Kokoomuksen toimijat nyt tunnistavat vastuunsa ja kertovat oikeat tiedot kansallispuiston toiminnasta, vaikka he eivät siitä ole olleet kiinnostuneetkaan.

No comments: