Monday, November 22, 2010

Kulttuuripääkaupunkia markkinoimassa

Kaupunginhallituksen jäsen ei lepää lomallakaan. Turkua on markkinoitava kaikkialla maailmassa, etenkin kun tulossa on suuri tapahtuma: Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku. Eipä hävetä, hieno vuosi on tulossa.

Viimeksi markkinoin kaupunkiamme Santiago de Chilessä. Jaoin pinssejä ja kerroin kaupungistamme. Hauskoin tilanne oli, kun laitoin pinssin kaupungin suurimman turisti-infon oppaalle. Hän ilahtui ja sain kaksi poskisuudelmaa (normaali käytäntö on yksi). Hän kertoi heti kaiken, mitä tiesi Suomesta: Mika Häkkinen, paljon lunta ja Helsinki. Hieno maa. Turusta ei tietenkään mitään. Hauskan keskustelumme jälkeen hän lupasi pitää pinssiä rinnassaan ja katsoa kaupunkimme nettisivuja.

Harmi, kun hauskan kuvan liittäminen ei onnistunutkaan.

ps. Suomella on erittäin hyvä maine Chilessä. Tämä johtuu Chilen järkyttävästä historiasta. Vuonna 1973 vallankaappauksen jälkeen Suomi oli ainoa maa, joka heti antoi konkreetista apua. Useat meistä suomalaisista muistaa vuoden 1974 Chilen pakolaiset. Nämä pakolaiset olivat ensimmäiset varsinaiset ulkomaan sodan takia pakolaisiksi Suomeen tulleet. Moni meistä edelleenkin tuntee heitä.
Allenden muistomerkin edessä tunnelma oli vahva.

No comments: