Tuesday, September 29, 2009

Vasemmistoliiton valtuutettu on tyytyväinen

Turun kaupunginvaltuustossa käsiteltiin eilen maanantaina laajaa turkulaisten hyvinvointiohjelmaa. Ohjelma sisältää lukuisia erillisiä ja eri ikäkauteen liittyviä suunnitelmia. Asiapaperia on valmisteltu kiireellä, jotta se alkaisi ohjata koko tätä valtuustokautta ja uutta perusturvalautakuntaa.

Olen tyytyväinen ohjelman ”lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman” sisältöön. Tyytyväinen olen siksi, että olen mielestäni saanut vaikuttaa sen sisältöön. Kaksi asiaa on ylitse muiden. Vuosi sitten tekemäni valtuustoaloitteen http://www.pirjorinne.net/jutut/Aloite%20perhetyontekijoista%2021%2004%202008.doc mukaan, Turun neuvolajärjestelmää uusitaan. Tärkein muutos on perhetyöntekijöiden sijoittuminen lastenneuvolaan. Tällä taataan mahdollisimman varhainen puuttuminen perheessä ilmeneviin ongelmiin. Perhe varmaan hyväksyy työntekijän paremmin, kun ongelmat vielä eivät ole suuret.

Toinen tärkeä muutos, minkä sain puolueiden välisissä neuvotteluissa läpi, on lapsiperheiden kotihoidon kehittäminen. Viime laman jälkeen tehtiin leikkauksia, missä lapsiperheille tarkoitettu kodinhoitajien palvelu poistettiin. Mikäli esim. perheen äiti sairastuu ja perhe tarvitsee apua arkeen, on tällä hetkellä perheestä tehtävä lastensuojeluilmoitus. Tämän jälkeen mahdollisesti lastensuojelutoimenpiteenä perhe saa kodinhoitajan. Tämä käytäntö on loukannut suuresti esim. syöpään sairastuneita äitejä. Nyt kehitetään mallia, missä kriisitilanteisiin voidaan antaa kotiapua, ilman nöyryytystä.

Sain viime perjantain neuvotteluissa myös muita asioita läpi. Oli hieno tunne, kun sai käyttää kokemustaan ja neuvottelutaitoaan puolueiden valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa. Kyllä Vasemmistoliittoakin kuunnellaan. Kiitos kuuluu myös toisille puolueille.

No comments: