Tuesday, March 10, 2009

Vyö kiristyy

Nyt on kaupunginjohtaja kertonut valtuustolle talouden perusasiat tälle ja seuraaville vuosille. Kiristystä tulee kaikkiin hallintokuntiin. Suurin säästö revitään henkilökunnasta. Tässä säästökuurissa ei ole väliä, mikä palvelu on uhattuna. Vain tärkeimmät kaupungin perustehtäviin kuuluvat työt tehdään. Mitkä sitten ovat tärkeimmät tehtävät?

Valtuustossa käytettiin useita puheenvuoroja talouden tasapainottamisen välttämättömyydestä. Vasemmistoliitto toi esiin sen, että säästöjä ei voi tehdä tasaisesti kaikista hallintokunnista. Sosiaali- ja terveyspalvelut on hoidettava ja jo nyt henkilökuntaa on liian vähän. Leikkausten pitää koskea myös ostopalveluja.

Kokoomus oli ymmärtänyt asian kuitenkin toisin. Heille säästöt ovat vain kaupungin palveluksessa olevan henkilökunnan vähentämistä. Edelleen ostopalveluja hankitaan, jopa katsotaan että ulkoistaminen on tässä vaiheessa välttämätöntä.

Miten ihmeessä se Kokoomuksen laskuoppi oikein toimii? Miten kukaan voi kuvitella, että yksityisellä toimiva lääkäri tai hoitaja olisi halvempi? Saavatko he siellä vielä pienenmpää palkaa kuin me kuntasektorilla toimivat? Ei kyllä. Se vain on niin mukavaa, kun voi päättäjänä jakaa verovaroja kavereiden taskuun. On sitten mukavaa lähteä purjehtimaan tai golfia pelaamaan, kun kaveri sitten muistaa. Ei se niin väliä, jos kaupungin talous kaatuu. Mitäpä niitä köyhiä hoitamaan!

1 comment:

Jari Suominen said...

Hyvin kirjoitettu! Kaupungin varojen rosvoaminen on saatava kuriin! Suomessa on pian miljoona ihmistä köyhyysrajan alapuolella...Kansaa vastaan Kokoomus.