Sunday, March 8, 2009

Naistenpäivä 2009

Ihana Naistenpäivä!

Maaliskuun 8. päivä, aamusta asti voi miettiä naiselle tärkeitä asioita. Minulla ei enää ole huollettavia lapsia, kaikki ovat aikuisia ja kahdella on jo omia lapsia. Eilen sain olla lapsenlapseni kanssa koko illan ja laulaa: ”paatissa kaksi on soutajaa…”

Tänään aamu aukesi aurinkoisena. Ihanaa! Nyt pääsee ulkoilemaan. Parkin kentällä järjestettiin poliittisten naisjärjestöjen yhteinen tapahtuma, kuumaa mehua ja puheita. Koska Parkin kenttä on luistelurata, luistelu kuului myös asiaan. Minä, Liisa Hyssälä, Janina Andersson, Anne-Mari Virolainen ja Kike Elomaa olimme luistimilla. Monia muitakin oli paikalla. Olipa hienoa. Kaikki me pysyimme pystyssä ja nautimme osaamisesta. Minulle tilaisuus oli myös mahdollisuus olla mukana Turun naisten yhteisessä toiminnassa. Olen tasa-arvotyössä koko ajan ponnistellut naisten yhteisen politiikan puolesta. Kun Euroopan tasa-arvon perusasiakirjaa vietiin kuntiin, teimme yhteistyötä keskustan Tytti Seppäsen kanssa, jotta Turku olisi ensimmäinen suomalainen kaupunki, joka sen allekirjoittaa ja oli. Yhteistyö auttoi. Nyt Vihreät olivat aloitteen tekijöinä tähän tapahtumaan. Toivottavasti kaikki puolueet näkevät, että esimerkiksi lasten aseman parantaminen on kaikkien puolueiden yhteinen asia ja parempia asianajajia ei lapsilla voi olla, kuin poliitikko äiti. Monia muitakin alueita on, joita miehet pitävät poliittisina pelinappuloina, tästä räikein esimerkki on vanhustenhoito ja naisten palkka hoivasta.

Koko päivä oli aurinkoinen ja loi toivo uudesta, naisten vahvuudesta ja yhteistoiminnasta. Toivottavasti seuraavat järjestäjät arvostavat naista niin, että valitsevat juontajaksi naisen.

No comments: