Monday, June 9, 2008

Turun valtuusto heräsi

Vihdoinkin Kokoomus paljasti korttinsa myös demareille. Kaupunginjohtajan käsiteltyä talousohjelman perusteluja, valtuutettu Orpo piti ensimmäisen puheenvuoron. Siinä hän ylisti paperin kekseliäsyyttä ja kehui valmistelua. Väliin huusi jokin demarivaltuutettu, että valmistelu on ollut puutteellista, eikä asiasta ole keskusteltu riittävästi. Orpo siitä pillastui ja sanoi, että nythän on aika keskustella ja nythän kaikilla on tilaisuus sanoa. Sanomassa oli selvästi viesti siitä, että on kysymys Kokoomuksen paperista, jota he kyllä ovat valmistelleen ja keskustelleet.

Omassa puheenvuorossani toin esille sen, että valmistelussa ei ole otettu huomioon ollenkaan maakuntasuunnitelmaa ja seudullista palvelurakenneuudistusta. Minun käsitykseni on, että tekemällä ympäristökuntien kanssa yhteisesti asioita, voitaisiin säästää. Pelkkä palveluiden ulkoistaminen ei tuo säästöjä. Kunnan on turvattava kaikki palvelut, eikä yksityinen niitä tee ilmaiseksi. En voi myöskään hyväksyä, että toimivia liikelaitoksia (Myllykoti, Tekstiilihuolto) myydään, puhumattakaan kaupungin vuokra-asunnoista. Kaupungin on tarjottava ihmisille muutakin, kuin liiketaloudesta tuttua rahan pyöritystä kiinteistöissä. Ei raha kuitenkaan palveluiksi muutu, se laitettaisiin sen saman rahanpyöritysideologian mukaan uudelleen kiertämään kiinteistöbisnekseen.

Uskomatonta on se, että Kokoomus ei voi ymmärtää, että kaupunkia oikeasti voi hoitaa ihmistä kuulemalla. He ovat täysin vakuuttuneita, että vain heidän ideologia on oikea. Onneksi demaritkin sen jo huomasi!

Viikon päästä uudelleen kehiin.

Samassa kokouksessa päätetään myös päivähoidon asemasta. Nyt näyttää siltä, että opetustoimi saattaa voittaa. Vasemmistoliitostakin on neljä valtuutettua ainakin opetustoimen puolella.

No comments: