Friday, May 30, 2008

Pohjoismaisten naisten voimaa

Tänä viikonloppuna kokoontuu Turussa Pohjoismaisten naispolitikkojen verkosto. Oli mielenkiintoista olla mukana tapaamassa osallistujia. Nämä naispolitikot ovat perehtyneet maahanmuuttajanaisten politiikkaperehdyttämiseen. Tämä pohjoismainen verkosto perustettiin 1970 Malmöössä Ruotsissa. Suomalaiset olivat aktiivisesti mukana heti alusta. Nykyinen puheenjohtaja Jelica Ugricic muistaa hyvin Carola Peltosen voiman asioiden hoidossa.

Norjalaiselta sosiaalidemokraatti kollegalta kuulin myös, että vasemmistolainen poliitikko vetää Norjassa kurssja naisille. Kurseilla opetettaan maahanmuuttajanaisille politiikan alkeita ja toimintatapoja, mutta myös norjalaisille naisille kykyä toimia miesvaltaisessa politiikassa. Hienoa! Saan ensi viikolla nettiosoiteen, mistä voin opiskella koulutusohjelmaa. Nyt naiset voimaantumaan!

Mukava oli kuulla myös Oslon uudesta ooppera- ja musiikkitalosta. Hieno talo, mihin pitää mennä aurinkolasit päässä, koska seinäpinnat häikäisee. Mielenkiintoista oli myös kuulla avajaiskonsertista, missä vieressä istunut kolleega oli ollut. Avajaisesitys oli ollut Aida - oppera. Kohdassa, missä normaalisti laulaa orjat, lauloi nyt kaikki taloa rakentamassa olleet työläiset. Apua!

Kyllä paljon oppii, kun lähtee mukavalta sohvalta liikkeelle.

No comments: