Monday, March 28, 2011

Öljyntorjunnassa alkaa tapahtua

On ollut hieno huomata, ettei tee työtä turhaan. Politiikassa tämä ei ole tavallista, ehkä siksi se tuntuukin niin mahdottoman hyvältä.

Olen nyt runsaan vuoden tuonut monessa eri yhteydessä esiin Varsinais-Suomen ja varsinkin Turun mahdollisuutta nousta öljyntorjunna asiantuntijaksi. Alussa minulle suoraan sanottiin, että asia ei kuulu kaupungille vaan ympäristöministeriölle. Kun kuitenkin ajatellaan koko konseptin sisältöä, tämä ei pidä paikkaansa. Me omistamme maailman kauneimman saariston, eikä siitä kukaan muu voi pitää huolta, kun Varsinais-Suomi ja etenkin Turku.

Ensimmäinen ehdotukseni oli lisäys Itämerisuunnitelmaan kaupunginhallituksessa, sitten Aluepelastuslautakunnan strategiaan, sitten maakuntahallituksen kansainvälisten asioiden kokous Itämeran osalta, sitten Etelä-Suomen liitouman kokous,sitten Varsinais-Suomen ja Satakunan ammattikorkeakoulujen yhteistyökokouksessa. Tänään Varsinais-Suomen ja Satakunan yhteiskokouksessa ja huippuna tänään Turun kaupunginhallituksessa vihdoin toimintasuunnitelma, jopa selkeitä ehdotuksia.

Haluan ajatella, että paljon kiinnostusta herättänyt Turun Sanomien kirjoitukseni oli myös yksi vaikuttaja. Useita arvostettuja henkilöitä laittoi minulle kiitoksia kirjoituksestani. Ks. http://www.ts.fi/online/mielipiteet/kirjoittajavieras/203954.html.

Näistä iloista poliitikko elää!!

No comments: