Monday, April 11, 2011

Talonvaltauksia odotellessa

Selvityspyyntö

Kaupunginhallitus 11.4.2011


Kaupungissamme on vallattu 2000-luvulla useita kaupungin ja yksityisen omistamia kiinteistöjä, koska nuoret taiteilijat eivät ole saaneet haluamaansa julkista taiteilijatilaa.

Tällaisia julkisia tiloja on useissa kaupungeissa. Tilat ovat joko nuorisotoimen tai kulttuuritoimen. Tiloilta ei vaadita korkeaa varustelutasoa, vaan tilaa, missä nuoret alkavat taiteilijat voisivat maksutta pitää näyttelyitä ja tapahtumia, sekä harjoittaa taiteilijan ammattiaan turvallisesti.

Vapaaseen kenttään kuuluu ammattitaiteilijoita, jotka eivät ole valtionosuusjärjestelmän piirissä. Vapaan kentän toimijoita ovat näyttämö-, tanssi-, sävel-, sirkus- ja performanssi- ja esitystaiteen aloilla mm. valtion harkinnanvaraista toiminta- tai projektiavustusta saavat ryhmät, yksittäiset työryhmät, tuotantotalot ja muut erilaisia taidetilaisuuksia järjestävät tahot sekä freelancetaiteilijat. Sirkustaiteella tarkoitetaan tässä yhteydessä ns. nykysirkusta.

Edelliseen hallitusohjelmaan on kirjattu toiminnan avustaminen ja Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaisut työryhmän mietinnön 30.3.2011 aiheesta osoitteessa: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2011/03/taiteen_vapaa_kentta.html?lang=fi

Esitän, että Turun kaupunki selvittäisi mahdolliset vapaan taiteen tilat kaupungista ja ryhtyisi neuvotteluun, jo melko järjestäytyneenkin toimijan kanssa.

1 comment:

Anonymous said...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
Cheap Flights to Johannesburg
Flights to Johannesburg
Johannesburg Flights