Sunday, June 27, 2010

Herrahissiin pääsee kunhan jaksaa juosta

Kyllä nyt on Turun kaupungin pomoilla niin kiire soutaa, että ei ehdi perämoottoria käynnistää!

Pomot lähtee yksi toisensa jälkeen. Totuus on kyllä selityksistä huolimatta huono henki. Virkamiehet kyräilee toisiaan ja yrittää pakoilla vastuutaan. Kaupunginhalitukseen tuodaan esityksiä, jotka sitten on jotenkin raavittu kasaan, kun päivämäärät alkaa vilkuttaa punaista. Usein esitysteksti on pitkä ja vaikeaselkoinen. Aikaa siis kyllä olisi, mutta miten sen käyttää. Pitää löytää muoto, joka ei loukkaisi ketää. Me politikot sitten yritetään löytää villakoiran ydintä. Aina emme sitä löydäkkään ja asia mutkistuu. Hallinto-oikeudessa onkin jo aika rypäs tämänkaltaisia asioita.

Edellisen kiireen syy tuli nyt hallinto-oikeudesta takaisin käsittelyyn. Eilen lehdessä, tänään päätös. Eikö kaupungin johdon pitäisi jaksaa perehtyä asiaan ja tuoda sitten harkittu esitys päätettäväksi. Kyllä me ihmettelimme silloin kaupunginhallituksessa, kun apulaiskaupunginjohtajaa syytettiin päivässä tekaistulla paperilla. Ei auttanut, yksimielinen päätös puristettiin ja apulaiskaupunginjohtaja hyllytettiin. Minäkin yritin piipittää, että en ole juristi, mutta te jotka olette( kokouksessa istuu todella monta) kertokaa, onko tämä laillista. Kaupunginhallitus muuttui hetkessä käräjäsaliksi. Tulos nähtiin nyt.

Kun nyt kaupunginjohtaja jättää tämän vuotavan paatin, on taas kiire. Miksi? No, tyyli on sama, kun kiireellä tehdään päätöksiä, voi niitä sitten taas juoksuttaa hallinto-oikeuteen ja takaisin. Tällä välillä ehditään jo sopeutua uuteen johtajaan ja kaikki on hyvin. Väliäkö sillä, onko päätös järkevä, kunhan se on kaverille hyvä.

Kokoomuksella on kiire. Kannatusluvut ovat laskussa ja nyt pitää ottaa kaikki, mitä saatavilla on. Se, joka on ensimmäisenä itseään ehdottamassa ja jo juoksuradalla, on etuoikeutettu. Vierellä kirittää kaveri, joka jo kärkkyy auki jäänyttä tehtävää.

Kokoomuksella on suurin valtuustoryhmä ja paljon kokeneita poliitikkoja. Eikö sieltä joukosta nyt olisi ollut ehdokkaita pariksi vuodeksi pestiä hoitamaan? Entisiä kansanedustajia, entinen apulaiskaupunginjohtaja, jopa kaupunginjohtaja. Ei, nyt ei ehditä miettiä, kun hyvät purjehdusilmat on tulossa.

Virtanen on hoitanut hyvin kaupunginjohtajan sijaisuutta aikaisemminkin, miksi nyt on niin kiire? Eikö ole tavallista, että mennään sovittujen ohjeiden mukaan, sijainen hoitaa ja virka tulee sitten harkitusti auki ja täytetyksi. Kyllä nyt olisi maltti valttia!

No comments: