Thursday, March 25, 2010

Maakuntaohjelma on lausunnolla

Kuulun varmaan jotenkin kummalliseen ihmisporukkaan. Minä tykkään maakunnan yhteisistä asioista. Juuri nyt lausunnolla oleva uusi maakuntaohjelmakin on todella mielenkiinoista ja tärkeää luettavaa. Löydät paperin Varsinais-Suomen liiton sivuilta.

Tiistaina olin puhumassa maakunnan yhteisistä asioista ja Paras-hankeen etenemisestä Paimion Vasemmistoliiton vuosikokouksessa. Olin valtavan innostunut ja valmistautunut tilanteeseen. Minusta Vasemmistoliittolaisten pitäisi vaikuttaa myös maakunnan tasolla, oman kunnan toimien ohella. Vastaanotto ei ollut hyvä. Eräs entinen kansanedustaja sanoi:"puhu Pirjo köyhän ihmisen asemasta ja lainsäädännöstä, mikä vaikuttaa siihen". Niin, niinhän minä puhuinkin. Meidän oman maakunnan kärkihankkeista, mistä saataisiin taatua työtä kaikille. Meidän kaikkien yhteisestä ympäristöstä ja keinoista säästää saaristomeri, hyvinvointipalveluuiden järjestämisestä kuntien yhteistyönä ym. ym.

Onko niin, että kaikki tärkeä tehdään eduskunnassa? Eduskunta on kuitenkin uudella aluehallintolailla antanut lisää valtaa maakunnnille. Kyllä meidän Vasemmistoliiton aktiivien pitää toimia kaikilla kentillä. Meidän pitää olla kiinnostuneita kuntien yhteistyöstä, muuten muut hoitavat sen. Ministeriö sitten viimekädessä määrää kunnat yhteen. Turha sitten on kentän laidalla huutaa pienen kunna puolesta. Kaikki poliittiset kentät ovat arvokkaita ja niillä pitää toimia. Jaksan kyllä olla omituinen.

No comments: