Wednesday, April 8, 2009

Mitä pahaa Turun kaupungin työntekijät ovat tehneet?

Turun kaupunki on siis nyt antanut kahden viikon lomautusvaroituksen. Taloustilanteen vaatimalla tavalla. Itse ihmettelen, miksi tämän surkean taloustilanteen maksajiksi pannan Turun kaupungin työntekijät. Jos maailmanlaajuinen lama vie Turulta sijoitusvoittoja ja verotulot vähenee työttömyyden lisääntyessä, onko se turkulaisen lähihoitajan tai puistotyöntekijän vika. Nyt pannaan maksumieheksi vain osa turkulaisista.

Kun aikoinaan valmistuin fysioterapeutiksi, ei ollut mitään muuta mahdollisuutta, kuin mennä kaupugille töihin. Silloin se nähtiin turvalliseksi vaihtoehdoksi. Nyt kaupungin työntekijät lomautetaan, mutta yksityisillä palveluntuottajilla työt säilyy. Olisiko nyt turvallisempaa olla yksityisellä työssä? Kokoomus on halunnut, että palkkarahojen säästöä haetaan vain kaupungin työntekijöiltä, ei yksityisiltä palveluntuottajilta. Siis kaupungin perustoiminta jäihin ja yksityiset tekemään. Hölmöläisten jne....

Itse olen sitä mieltä, että ensin olisi laitettava koko kaupungin ylin johto talkoovapaille. Kaupunginjohtajan palkallakin saisi jo kolme lähihoitajaa tehdä työnsä rauhassa. Seuraavaksi katsottaisiin materiaalisia menoja. Kaikkea alijäämää ei kuitenkaan saada kokoon. Paniikkiin ei kaupunki kuitenkaan saa sortua, sillä lakisääteiset palvelut on hoidettava.

No comments: