Thursday, August 14, 2008

Taiteiden yö on pilattu

Olen käynyt aina taiteiden yössä. Muistan hyvin ne lämpimät illat, kun haahuiltiin pitkin Aurajoen rantaa ja vastaan tuli panttomiimitaiteilijoita, taikatemppujentekijöitä, runonlausujia ym. Pieniä viehttäviä näyttelyitä, konsertteja, teatteria, meidän kaikkien yhteisesti tekemää.

Jo viime vuonna piti mennä sisälle kirjakauppoihin tai teattereihin. Juottoloita ja syöttölöitä kyllä löytyi joka nurkalta. Ihmiset vaelsi paikasta toiseen näkemättä ja kokematta juuri mitää. Ainoa ilmainen, kadulla nähty näytelmä oli nuoren tytön pissaaminen kaupungintalon puistossa.

Tämä vuosi lyö kyllä kaikki muut. Nyt kaupungin johdon säestäessä, annetaa ihmisten julkisesti hakata toisiaan. Vaikka kehään astuu ehkä Suomen pahin rasisti, en silti salli ihmisarvon julkista halveksuntaa. Ei ole olemassa mitää järkevää syytä hyväksyä nyrkkeilyä. Vähiten silloin, kun kysymyksessä on amatöörit. Mikä saisi minut tätä kammottavaa näytelmää katsomaan - ei todella mikään. Häpeän niiden henkilöiden puolesta, jotka ovat antaneet nimensä tämän ihmisteurastuksen todistajiksi. Kaikki aikaisemmin arvostustani saaneita. Tässäkö on kaikki, mitä Turun kaupunki tekee väkivallan vähentämiseksi. JA kaikki tulevan kulttuurikaupungin TAITEIDEN yönä.

1 comment:

viltteri said...

Kyllä nyt näyttää siltä, että Pirjo voisi ottaa aapisen käteen ja opetella kirjoitusasua uudelleen sekä riisua silmälaput kasvoiltaan; maailma muuttuu, halusit tai et.
Ennenvanhaan taideiden yössä oli hyväksyttävämpää oksentaa pitkin toria ja haistatella herroille, nykyään ei. Onko se nyt jotenkin huonompi suunta?
Eikö urheilu käy samoin tervehenkisestä harrastuksesta/elämäntavasta opettaa nuorisolle/vanhemmille kuin mikä tahansa muu taiteenlaji? Henkilökohtaisesti en näe tässä ensimmäistäkään huonompaan suuntaan johdattelevaa nuoraa.
Eikös tämä nyt parempi ole, kuin että kiskovat sillan alla maalia ja hakkaavat vastaantulijat sinisiksi? Tässä tapauksessa se tehdään luvan kanssa ja valvotusti kehässä.