Monday, November 30, 2009

Ulos - ylös - vai lenkille

Valtuuston budjettiseminaari on ohi. Vasemmistoliitto kunnostautui puheenvuorojen pidossa ja esilläolossa. Kaikkea ei voi kuitenkaan kunniaksi laskea. Me olemme moniarvoinen ryhmä, missä kaikilla jäsenillä on yhdenvertainen mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Näin myös tällä kertaa.

Siitä mistä olen ylpeä, on se, että me emme ole valehdelleet kuntalaisille. Me olemme kunnallisvaaliohjelmassa luvanneet puolustaa kaupungin vuokra-asunnoissa asuvia ja sen todella teimme. Me olemme myös luvanneet puolustaa peruspalveluja,sosiaali,-terveys ja opetuspalveluja, tämän taistelun voitossa meillä on vielä paljon harjoiteltavaa ja työtä.

Olemmeko nyt ulokona valtuustoryhmien sopimuksesta, lähteekö kannatuksemme nyt nousemaan vai pitäisikö vielä vähän harjoitella? Tämä vaatii keskustelua sekä puolueen sisällä, että ulkopuolella. Keskustelua pitää myös käydä siitä, mitä tällainen valtuustoryhmien välinen sopimus oikeasti tarkoittaa. Olin luullut, ettei puolueiden pidä myydä koko uskottavuuttaan sopimuksen lisukkeena, vaan keskustelu käydään rahasta. Tämän neuvottelun tuloksena vain Kokoomus voi nukkua yönsä rauhassa.

No comments: